Nu räknar vi ner till Almedalsveckan

Nu är det ganska exakt en månad till årets upplaga av Almedalsveckan går av stapeln! Som bekant är vi på plats även i år. Just nu pågår diverse förberedelser inför det som komma skall.

Söker du en fotograf eller två så gör du rätt i att höra av dig till oss. Vi finns på plats under hela veckan och tar oss an allehanda bildliga uppdrag.

Vår fotograf Göran Johansson under Almedalsveckan 2016.

Vår fotograf Göran Johansson under Almedalsveckan 2016.

Snart dags för Almedalsveckan!

Nu drar vi snart till Almedalen och Almedalsveckan! Behöver du en fotograf på plats?

Sommaren närmar sig med stormsteg. Efter en trevande vår har värmen gjort entré på allvar. Ett milt sagt omväxlande aprilväder har de senaste dagarna förbytts i solgass och rejäla temperaturer. Återstår att se hur länge det håller i sig…

Med sommaren följer också en av årets stora händelser. I början av juli månad drar vi återigen till Gotland, Visby, Almedalen och Almedalsveckan! Vi var på plats redan förra året och hade en intensiv jobbvecka. Behöver ni en fotograf eller två under veckan får ni gärna höra av er. Det kan handla om dokumentation av seminarier eller andra events eller varför inte redaktionella bilder? Oavsett vad, vi löser det mesta! Hör av er så snackar vi vidare.

Här finns några bilder i urval från förra årets Almedalsvecka! 

Karta, kompass, klubba och Le Mat-pokal.

En späckad helg!

Nu är helgen inte riktigt slut än men så här långt har det varit en ganska späckad helg. Igår avgjordes kampen om Le Mat-pokalen när HV71 tog emot Brynäs hemma i Kinnarps Arena i den sjunde och avgörande matchen. En jämn matchserie skulle avgöras. Den avslutande matchen blev jämn den också. Tre perioder räckte inte för att skilja lagen åt och kora en vinnare. Det avgörande målet gjorde sedermera HV:s Simon Önerud vilket vår fotograf på plats, Christian Flodin, givetvis fångade i all sin glans.

Parallellt med detta var skogarna kring Partille fulla med orienterare då 10Mila gick av stapeln. Denna tävling är givetvis en prövning för de tävlande. Men att jobba som fotograf under densamma är även det en utmaning. Lite sömn (en snabb tupplur i en kall bild – se Görans bild), kyla och inte minst mörker är prövningar som man måste klara av. Våra fotografer, Göran Johansson och Martin Wallén, bommade inga kontroller utan levererade bilder hem från de olika momenten.

Foto: Christian Flodin (hockey), Göran Johansson & Martin Wallén (orientering)

Intensiv sport Torsdag!

Under Torsdagskvällen har sport Sverige gått för högtryck!
Brynäs IF klarade inte av att besegra HV71 och vinna SM-Guld på hemma plan till fansens stora besvikelse.
Nu återstår en 7:de och avgörande SM-Final i Kinnarps Arena på Lördag med HV71 som hemma favorit.

Foto: Jan Bulér / Frilansfotograferna

Nästan samtidigt som denna finalmatch spelades så började Sveriges VM Lag att spela ihop sig i en Träningsmatch mot Ryssland, denna match kryddades av ett flertal NHL proffs och det var en av dessa som tillslut avgjorde matchen i förläggning efter att Tre Kronor hämtat up ett 1-3 underläge till 3-3 och sedan satte Gabriel Landeskog pucken i krysset bakom den ryska målvakten.

Foto: Göran Johansson / Frilansfotograferna

Under kvällen bevakade vi även Allsvensk fotboll i form av AIK vs Sirius!
Och kunde även dokumentera hur Södertälje Kings slog ut Norrköping Dolphins i Smeifinalen i basket.
Vilket gör att finalen i Basketligan Herr kommer spelas mellan BC Luleå och Södertälje Kings med start i Luleå Måndag den 2 Maj

Alla kvällens bilder hittar ni i vår bildbank på bilder.frilansfotograferna.se

Smålandsderby

Idag drabbade Kalmar FF och Jönköpings Södra samman på Guldfågeln Arena i Kalmar. Slaget om Småland skulle avgöras.

Kalmar har inlett året väldigt trevande. Premiären skrevs till 1-5 hemma mot Elfsborg och i omgången därefter lyckades man hämta hem ett poäng från mötet mot Hammarby. Detta följdes idag upp med 1-3 mot Jönköping vilket nu innebär att Kalmar ligger sista i den allsvenska tabellen.

Kalmar är pressat och ifrågasatt. Det ekonomiska läget kräver goda sportsliga resultat och mycket publik på läktarna. Säsongsinledningen har knappast skapat förutsättningar för detta.

Foto: Stefan Andersson / Frilansfotograferna

Brynäs besegrade Frölunda och möter HV71 i final!

Då får vi på Frilansfotograferna gratulera Brynäs till deras avancemanget till SM-Finalen mot HV71 i SHL!
Oskar Lindblom var starkt bidragande till segern i kväll med sina två mål och Brynäs första SM-final sedan 2012.

Finalserien börjar på Söndag, och då med ett utvilat HV71 som vart klara för final för ca 1 vecka sedan.. mot Brynäs som precis jobbat sig igenom en 7 matchers serie och får klara sig med 2 dagas vila!

Foto: Christian Flodin / Frilansfotograferna

Gotland i vinterskrud

I kväll har vi uppdaterat vårt arkiv med 44 härliga bilder från ett Gotland i Vinterskrud! som våran fotograf Göran Johansson fångat!
Fantastiskt vad vårt avlånga land kan bjuda på, en dag med – grader i nästintill hela Sverige om jag förstått det rätt!
I norr -20 och i söder nån enstaka – grad..
I kväll kom dock snön upp i norr, mesans våra östra delar av södra landsändan (Gotland) bjuder på fantastiskt facket vinterväder.

Njut av vårt arkiv som inte bara innehåller sport.. utan så mycket mer!
Bilderna från Gotland hittar ni här!

GOTLAND, SVERIGE – 8 MARS 2017 : Fyren Närsholmen i När den 8 mars i Gotland
( Foto: Göran Johansson / Frilansfotograferna )
Nyckelord Keywords: Natur, Vinterkust, Närsholmen,

 

Gott Nytt År!

Gott Nytt År!

Slutet innebär ju också en början på något nytt. Ett nytt år innebär nya möjligheter. Vägen framåt ligger öppen. Fri!

2016 blev ett intressant år på många sätt. Vi har bevakat mängder av händelser runt om vårt avlånga land. Allt från idrottsevenemang och konserter till riksdagsdebatter och presskonferenser. Vi har även jobbat med uppdragsfoto mot en mängd olika kunder. Klart är att intresset för bilder är fortsatt starkt och dessutom ökande. Det finns behov av bra bilder. Bilder som berättar och ger texten tyngd. Bilder som lockar och fångar betraktaren. Vägen framåt ligger öppen!

Vi ser fram mot 2017. Fler händelser och uppdrag väntar. Vi ska göra vårt yttersta för att utvecklas. Både som företag och som fotografer.

Gott slut och en ännu bättre början och fortsättning!

Foto: Robert Hellström / Frilansfotograferna

Dags för November månads utvalda bilder.

Det har blivit dags för November månads utvalda bilder.

Denna gången blir det tex Håkan Hellström,SHL-hockey,Stockholm International Horse Show och en massa annat förstås..

Vi har nu snabbt levererat flera album med månadens bilder , snabbare och tätare än förut men nu är vi ikapp och nu hoppas vi att månadens bilder kommer att presenteras ungefär två veckor in efter avslutad månad – ta det som ett ungefär.

Där emellan kommer vi presentera lite snabba nedslag kring olika bevakningar som vi utför på löpande bas

Häng med och bjud gärna in dina vänner till att gilla AB Frilansfotograferna på Facebook , sidan är öppen och du kan själv bjuda in dina vänner.

GÖTEBORG, SVERIGE – 26 November 2016 : Fansen skriker av lycka när Håkan Hellström gör entre på scenen.
Håkan Hellström i Scandinavium i Göteborg den 26 November.
Håkan Hellström ger den andra konserten för helgen och den är om möjligt ännu bättre än Fredagens konsert.
( Foto: Glenn Unger / AB Frilansfotograferna )

Vilka är vi? – Jan Bulér

Namn: Jan Bulér
Bor i: Gävle
Ålder: 54 (1962)
Fotograferar med: Canon
Förväntningar på foto-året -16: Nu är det ju inte så mycket kvar av 2016 men hoppas ändå få en liten nystart med fotograferandet och kanske en lite större genremix, har varit ganska övervägande del sportfoto hittills.
Roligaste/bästa fotoupplevelsen: Att vara med om och fota Brynäs SM-Guld 2012 och som fd alpin tävlingsåkare att fota damernas alpina Världscup i Åre 2012. Speciellt då jag själv varit med och tränat Sara Hector i hennes ungdomsår.
Jobbigaste/tråkigaste fotoupplevelsen: Kan inte komma på någon riktigt jobbig händelse förutom att jag kanske någon gång har glömt att ta med ”det där” objektivet som jag tänkte använda eller någon annan utrustning men då får man improvisera och lösa det med det man har. Däremot tycker det är tråkigt med alla dessa konsertartister som av någon outgrundlig anledning bara tillåter att det fotas under några få låtar i början av en spelning. Många gånger skulle jag hellre fotat de tre sista låtarna då de kommit igång ordentlig, men allra helst hela konserterna.
Vad driver mig: Att lära mig nya intressanta saker som att till exempel skapa bättre bilder.
Fotografisk förebild: Jag har ingen speciell förebild inom foto och har aldrig varit någon idoldyrkare inom t ex sportens värld heller. Dock är det några fotografers bloggar jag gillar att följa, det är Jeff Cable, blog.jeffcable.com/, och Joe McNally, portfolio.joemcnally.com/.
Detta inspirerar mig: Träffa intressanta personer och utbyta intressen och erfarenheter.
Vad vill du bli bättre på: Att kunna berätta en händelse i bilder, helst så att betraktaren känner att den var där.