Namn: Jan Bulér
Bor i: Gävle
Ålder: 54 (1962)
Fotograferar med: Canon
Förväntningar på foto-året -16: Nu är det ju inte så mycket kvar av 2016 men hoppas ändå få en liten nystart med fotograferandet och kanske en lite större genremix, har varit ganska övervägande del sportfoto hittills.
Roligaste/bästa fotoupplevelsen: Att vara med om och fota Brynäs SM-Guld 2012 och som fd alpin tävlingsåkare att fota damernas alpina Världscup i Åre 2012. Speciellt då jag själv varit med och tränat Sara Hector i hennes ungdomsår.
Jobbigaste/tråkigaste fotoupplevelsen: Kan inte komma på någon riktigt jobbig händelse förutom att jag kanske någon gång har glömt att ta med ”det där” objektivet som jag tänkte använda eller någon annan utrustning men då får man improvisera och lösa det med det man har. Däremot tycker det är tråkigt med alla dessa konsertartister som av någon outgrundlig anledning bara tillåter att det fotas under några få låtar i början av en spelning. Många gånger skulle jag hellre fotat de tre sista låtarna då de kommit igång ordentlig, men allra helst hela konserterna.
Vad driver mig: Att lära mig nya intressanta saker som att till exempel skapa bättre bilder.
Fotografisk förebild: Jag har ingen speciell förebild inom foto och har aldrig varit någon idoldyrkare inom t ex sportens värld heller. Dock är det några fotografers bloggar jag gillar att följa, det är Jeff Cable, blog.jeffcable.com/, och Joe McNally, portfolio.joemcnally.com/.
Detta inspirerar mig: Träffa intressanta personer och utbyta intressen och erfarenheter.
Vad vill du bli bättre på: Att kunna berätta en händelse i bilder, helst så att betraktaren känner att den var där.