Vi går rakt på sak. Inga krusiduller! Nästa fotograf att presentera sig lite närmare är ingen mindre än Susanne Lundbäck. Stilla, fort eller rörligt spelar ingen roll. Susanne fixar allt!

Namn: Susanne Lundbäck
Bor i: Norrköping
Ålder: 45 år
Fotograferar med: Nikon helst med fast optik. Ska börja fota analogt igen, jag har verkligen längtat efter det.
Förväntningar på foto-året -16: Att jag ska göra många spännande uppdrag och få träffa fler härliga människor. Att fortsätta med mina fotoprojekt och förhoppningsvis ställa ut.
Roligaste/bästa fotoupplevelsen: Min klass (från biskop-arnö) ställde ut på Galler kontrast och då skrev Paul Hansen att han verkligen gillade mina bilder i vår gästbok, det kändes stort då han var en av mina förebilder.
Jobbigaste/tråkigaste fotoupplevelsen: När jag och min kollega varit ute på ett jobb och jag upptäckte att jag inte tryckt på play under intervjun utan efteråt… Det var bara att åka tillbaka och göra om. Sedan dess har jag alltid koll på om play är på när jag spelar in…
Vad driver mig: Framför allt lusten! Men även nyfikenheten! Jag älskar att få träda in i nya rum med nya möten, att få tillgång till platser som man aldrig skulle få som privatperson.
Fotografisk förebild: Jag har många! Sally Mann, Irving Penn, Christer Strömholm, Anders Petersen, Gunilla Lundström som var min mentor i början av min fotografiska bana, Paul Hansen, Susanne Walström m.fl.
Detta inspirerar mig: När det känns i magen efter en plåtning, när jag känner att yes, jag fick den.
Vad vill du bli bättre på: Att marknadsföra mig! Bli ännu snabbare på bildurval och sålla bort bilder (kill my darlings).